مرکز دندانپزشکی درفام

ایمپلنت در 20 دقیقه!

ایمپلنت یا کاشت دندان چیست؟

ایمپلنت یا کاشت دندان، روش نسبتا جدیدی برای جایگزینی دندان‌های از دست رفته است. هنگامیکه فردی دندان خود را از دست می‌دهد، اصولی‌ترین روش برای جایگذاری دندان، انجام ایمپلنت است. در درمان ایمپلنت، قطعه‌ای تیتانیومی در استخوان فک جایگذاری شده که در حقیقت نقش پایه‌ی دندان جدید را اجرا میکند. سپس دندان جدید به کمک یک قطعه‌ی رابط (به نام آباتمنت)، برروی ایمپلنت قرار می‌گیرد. به دلیل اتصال سخت و مقاوم ایمپلنت به استخوان، ماندگاری آن، بسیار بالا بوده و گفته می‌شود که می‌توان تا چندین دهه بر روی آن حساب باز کرد.

به دلیل سازگاری بالای فلز تیتانیوم با بدن، از این فلز برای ساختن ایمپلنت استفاده می‌شود. بسته به جنس استخوان فرد، در مدت زمان بین یک تا دو ماه، ایمپلنت به خوبی به استخوان جوش خورده و محکم می‌شود. هر چقدر مراحل کاشت دندان اصولیتر انجام شده و فواصل زمانی بین مراحل مختلف، بهتر رعایت شود، طول عمر آن بیشتر خواهد شد.

در این مقاله، کاشت دندان را به صورت کامل بررسی خواهیم کرد. در زیر، فهرست سرفصل‌های این مقاله آمده که با کلیک بر روی آن می‌توانید مستقیم به قسمت مربوطه رفته و آن را مطالعه کنید.

ایمپلنت در 20 دقیقه ❤️ ایمپلنت را با آرامش خیال انجام دهید
    Add a header to begin generating the table of contents

    خواص و مزایای ایمپلنت

    هنگامیکه فرد دندان خود را از دست می‌دهد، روش‌های متعددی برای جایگزین کردن آن وجود دارد. شاید بهترین و ماندگارترین روش، ایمپلنت یا کاشت دندان باشد. اما دلایل این برتری چیست؟

    • جلوگیری از تحلیل استخوان فک

    اگر جای دندان خالی باشد، لثه و استخوان آن قسمت از دهان به مرور زمان تحلیل می‌رود. استخوان لثه با اعمال نیرو بر روی آن، تحریک شده و استحکام خود را حفظ می‌کند. در صورتیکه دندانی وجود نداشته باشد و یا نیرویی به آن قسمت وارد نشود، استخوان فک از کارایی افتاده و به مرور تحلیل خواهد رفت.

    • سازگاری با دندان‌های دیگر

    به دلیل تنوع رنگ‌بندی های قابل استفاده برای تاج ایمپلنت، دندان جایگزین شده در این روش تشابه بالایی با سایر دندان‌ها داشته و تشخیص آن راحت نخواهد بود. این امر خصوصا برای افرادی که به زیبایی دهان و دندان‌های خود اهمیت زیادی می‌دهند، مهم است.

    • لذت بردن از غذا

    به دلیل اتصال محکم پایه‌ی ایمپلنت به استخوان فک و همینطور جنس مقاوم روکش آن، به سادگی می‌توان حتی غذاهای نسبتا سخت را با آن میل کرد. اگرچه توصیه می‌شود که از اعمال فشار زیاد بر دندان ایمپلنت شده اجتناب کرد، با این حال در این روش، غذا خوردن و جویدن بسیار آسانتر خواهد بود.

    • جلوگیری از تغییر فرم دهان

    لپ و لب به دندان تکیه کرده و فرم خود را حفظ می‌کنند. از دست دادن دندان باعث از بین رفتن تکیه‌گاه این قسمت‌ها می‌شود. کاشت دندان با پر کردن فضای خالی پشت لب یا لپ، به حفظ فرم آن کمک کرده و مانع از تغییر چهره می‌شود.

    • عدم تغییر در گفتار

    در بعضی از روش‌های جایگزین، فرد در ادای کلمات خاص به مشکل برخورده و نحوه‌ی گفتار آن دستخوش تغییرات می‌شود. اما در این روش، به دلیل شباهت بسیار زیاد به دندان قبلی، توانایی تکلم و گفتار یا تغییر نکرده و یا کمترین تغییر را خواهد داشت.

    • عدم ایجاد عفونت

    مواد به کار رفته برای ایمپلنت از جنس‌های کاملا سازگار با دهان و استخوان بوده و عموما ایجاد عفونت نخواهند کرد. اگرچه رعایت بهداشت پس از کاشت دندان بسیار مهم است، اما لازم نیست نگران پوسیدگی دندان‌های کاشته شده باشید.

    • ماندگاری بالا

    کاشت دندان شاید کم دردسرترین روش موجود برای جایگزینی دندان‌های از دست رفته باشد. برای مراقبت کافی است همانند قبل به مسواک زدن و استفاده از نخ دندان ادامه دهید. در بعضی موارد ممکن است که تاج ایمپلنت لق شده که کافیست چند دقیقه به مطب پزشک مراجعه کنید.

    گارانتی ایمپلنت

    فلز تیتانیوم یکی از مستحکم‌ترین فلزهایی است که در سرتاسر جهان وجود دارد. علاوه بر استحکام، تیتانیوم با بدن انسان سازگار بوده و به همین جهت نیز مورد حمله سیستم ایمنی بدن قرار نمی‌گیرد. در صورت جوش خوردن صحیح این فلز به استخوان فک، می‌توان مطمئن بود که سال‌ها برای فرد کاربرد خواهد داشت. بنابراین، در صورت به کار گرفتن ایمپلنت مرغوب و همچین مراقبت اصولی از دندان کاشته شده، می‌توان از طول عمر بالای این دندان مصنوعی، مطمئن بود. اکثر دندانپزشکی‌ها، از این نکته با عنوان گارانتی ایمپلنت یاد می‌کنند.

    انواع کاشت دندان

    در حال حاضر، کاشت دندان (ایمپلنت) به دو روش معمول و پانچی انجام می‌گیرد. در روش پانچی، برای ایجاد حفره‌ی ایمپلنت از دستگاهی استفاده شده و سرعت عمل بالاتری دارد. در روش معمول، ابتدا دندانپزشک لثه را باز کرده، استخوان لثه را مشاهده کرده و به تشخیص خود، محل ایجاد حفره را مشخص می‌کند. هر دو روش مزایای خود را داشته و بنابر تشخیص دندان پزشک، از یکی از دو روش موجود، برای انجام ایمپلنت استفاده خواهد شد.

    ایمپلنت فوری

    احتمالا حداقل برای یکبار هم که شده، “ایمپلنت فوری” به گوش شما رسیده باشد. آیا واقعا می‌توان ایمپلنت را فورا انجام داد؟ جواب بسیار ساده و مستقیم است. خیر! اگر این مقاله را کامل خوانده باشید، متوجه می‌شوید که در اولین مرحله از کاشت دندان، قطعه‌ای درون استخوان فک قرار می‌گیرد که وظیفه‌ی آن، ایجاد تکیه‌گاه برای تاج دندان جدید است. این قطعه‌ی فلزی باید حداقل یک ماه درون فک بماند تا به استخوان فک جوش خورده و محکم شود. اگر این بازه‌ی زمانی کوتاه شود، احتمال موفقیت ایمپلنت کاهش خواهد یافت. پس از این مرحله‌ی (حداقل) یک ماهه، نوبت به نصب آباتمنت و سپس نیز تاج دندان می‌رسد. بنابراین، با متدهای امروزی، انجام ایمپلنت فوری و فقط در یک جلسه، عملا غیر ممکن بوده و بهتر است این جملات تبلیغاتی را باور نکنید.

    یکی از روش‌هایی که می‌توان پروسه‌ی کاشت دندان را تسریع کرد، جاگذاری ایمپلنت دقیقا بعد از کشیدن دندان است. اگرچه از لحاظ اصول دندانپزشکی، توصیه می‌شود که بین کشیدن دندان و قرار دادن ایمپلنت حداقل یک الی دو ماه فاصله‌ی زمانی باشد، اما ممکن است در صورت صلاحدید دکتر، کاشتن ایمپلنت در همان زمان نیز صورت پذیرد. این تنها در حالتی ممکن است که قطر حفره‌ی دندان (پس از کشیده شدن دندان)، زیاد نبوده و فضای ایجاد شده برای قرار دادن قطعه ایمپلنت، مناسب باشد. از طرف دیگر، وضعیت سلامت دهان و فک استخوان نیز پارامتر مهم دیگری است که باید به آن توجه شود. دندانپزشک با تجربه، پس از بررسی شرایط حفره‌ی دندان و کیفیت استخوان فک قادر به تصمیم گیری خواهد بود.

    عوارض بعد از ایمپلنت - عوارض خطرناک ایمپلنت

    هیچ روشی، حتی مدرن‌ترین آن (ایمپلنت) نمی‌تواند کیفیت دندان اصلی خود شما را داشته باشد، بنابراین، تا حد امکان سعی کنید تا با رعایت بهداشت دهان و چک آپ‌های دوره‌ای، مانع از پوسیدگی بیش از حد دندان و نهایتا کشیدن آن شوید. با این حال، ممکن است بنابر هر دلیلی، فرد دندان خود را از دست دهد. در این صورت، بهترین روش جایگزین دندان اصلی، ایمپلنت خواهد بود. شاید تحلیل رفتن لثه بعد از کاشت ایمپلنت، مهمترین عیب این روش باشد. اما باید بدانید که این عیب، مربوط به ایمپلنت نبوده و هر زمان که دندان فرد کشیده شود، به مرور زمان چنین اتفاقی خواهد افتاد. 

    ایمپلنت نیز همانند بسیاری از روش‌های درمانی (چه برای دندان و چه در نقاط دیگر)، ممکن است عوارضی را برای فرد ایجاد کند. هر چقدر دندانپزشک در انجام کار خود ماهرتر باشد، احتمال بروز عوارض جانبی کمتر خواهد بود. در برخی موارد نادر، ممکن است علائم زیر در فرد ظاهر شده که اکثرا موقتی بوده و نهایتا بین سه هفته تا چند ماه بعد، رفع خواهند شد:

    • احساس لق شدگی دندان کناری ایمپلنت

    به دلیل قرار گرفتن یک پایه‌ی ایمپلنت در استخوان فک، ممکن است فرد احساس کند که دندان کناری، دچار لقی شده است. این احساس به ندرت در افراد ایجاد شده و با سفت شدن ایمپلنت و نهایتا تا سه هفته، برطرف خواهد شد.

    • تورم صورت

    تورم یا التهاب، نوعی واکنش طبیعی بدن در مقابل اکثر پدیده‌های غیرطبیعی است. در صورت طولانی شدن پروسه‌ی انجام ایمپلنت و یا وارد کردن نیروی زیاد به ناحیه‌ی دهانی، ممکن است بافت این ناحیه واکنش نشان داده و فرد دچار تورم شود. در صورتیکه دندانپزشک از تجربه‌ی کافی برخوردار باشد، نه تنها هیچگونه تورمی ایجاد نشده، بلکه فرد حتی احساس درد اندکی پس از پایان کار خواهد داشت که با مصرف مسکن‌های معمول، این درد نیز نهایتا تا 24 ساعت برطرف خواهد شد.

    البته باید توجه داشت که سیستم بدن افراد مختلف با یکدیگر تفاوت دارد. بنابراین، افرادی که بدن حساسی دارند، ممکن است آستانه‌ی تحمل درد پایین‌تری داشته و تا نهایتا یک هفته، احساس درد داشته باشند. در هر صورت، چیزی که می‌تواند درد را کاهش داده و یا از بین ببرد، تجربه‌ی دندانپزشک در کاشت ایمپلنت خواهد بود.

    • گزگز کردن و یا بی حس شدن گوشه ی لب

    در بعضی از موارد، ممکن است فرد پس از رفع اثر بی حس کننده، احساس گزگز یا سوزش داشته باشد. این اتفاق کاملا طبیعی بوده و کمتر از یک روز از بین خواهد رفت.

    • التهاب سینوسی

    یکی از عوارض نسبتا خطرناک ایمپلنت که فقط در فک بالا ممکن است رخ دهد، التهاب سینوسی است. اگر ایمپلنت در مرحله‌ی جایگذاری، وارد حفره‌های سینوسی شود، احتمال عفونت این ناحیه وجود دارد. به همین جهت نیز پیش از انجام ایمپلنت، حتما باید عکس‌های OPG و CBCT ارائه شده و دندانپزشک با توجه به این عکس، عمق ایمپلنت را مشخص کند. بنابراین، در صورت تجربه‌ی دکتر، این اتفاق هرگز نخواهد افتاد.

    • واکنش آلرژیک

    ایمپلنت از جنس تیتانیوم ساخته شده که بیشترین سازگاری را با سیستم بدن انسان داشته باشد. در موارد بسیار نادر، ممکن است این فلز با بدن فرد همخوانی نداشته باشد و نیاز شود که از ایمپلنت با جنس دیگری استفاده شود. در صورت بروز چنین رفتار نادری، دندانپزشک متخصص شما، روند درمان را تغییر داده و از روش‌های جایگزین استفاده خواهد کرد.

    • آسیب دیدگی عصب فک

    این عارضه نیز همانند التهاب سینوسی، صرفا در صورتی رخ می‌دهد که پایه‌ی ایمپلنت از استخوان فک رد شده و به اعصاب فشار آورد. در این صورت، فرد احساس درد کرده و و در نواحی اطراف ایمپلنت، دچار گزگز و سوزش خواهد شد. استفاده از عکس OPG و CBCT و همچنین تجربه متخصص ایمپلنت باعث می‌شود هرگز چنین اتفاقی روی ندهد.

    • سردرد

    سردرد جزو عوارض ایمپلنت نبوده و اگر فرد دچار این عارضه شود، به دلایل دیگری است. علت اصلی ایجاد سردرد، استرس و ترس از دندانپزشکی بوده و نهایتا تا چند ساعت بعد رفع خواهد شد. در صورتیکه پس از انجام ایمپلنت، فرد احساس سردرد طولانی مدت (بیش از یک روز) داشته باشد، احتمال آسیب دیدگی اعصاب و یا عفونت حفره‌های سینوس وجود دارد. در این صورت، یک نوبت ویزیت از دندانپزشک معالجه خود گرفته و موضوع را با ایشان در میان بگذارید.

    عوارض ایمپلنت فوری

    همانطور که بیان شد، عملا چیزی به نام ایمپلنت فوری وجود نداشته و فواصل زمانی بین هر مرحله از کاشت دندان (از کشیدن دندان تا نصب تاج) باید به شکل اصولی و تحت نظر دندانپزشک متخصص انجام شود. کوتاه کردن هر یک از بازه‌های زمانی، باعث افزایش احتمال پس زدن اپملنت و یا از جا در آمدن آن خواهد شد.

    نحوه کاشت دندان

    ایمپلنت دندان چند جلسه طول میکشد؟

    مراحل ایمپلنت در سرتاسر دنیا پیرو یک اصول کلی است. در اولین مرحله، فرد باید به همراه عکس‌های OPG و CBCT به دندانپزشک متخصص مراجعه نماید. دندانپزشک پس از بررسی شرایط دندان و عکس‌ها، روند کلی درمان را مشخص می‌کند. در صورتی که دندان پوسیده هنوز کشیده نشده باشد، در اولین مرحله باید آن را کشید. پس از آن باید صبر کرد تا حفره‌ی ایجاد شده ترمیم گردد (عموما یک الی دو هفته). این فاصله‌ی زمانی علاوه بر کمک به ترمیم لثه، باعث عدم ایجاد عفونت در ناحیه نیز می‌شود (با مصرف آنتی بیوتیک). در جلسه‌ی بعدی، دندانپزشک با بررسی استخوان فک، بهترین محل قرار دادن پایه‌ی ایمپلنت را مشخص کرده و اصطلاحا پایه در آن ناحیه کاشته می‌شود. انتخاب محل پایه، بستگی به قطر استخوان فک و استحکام استخوانی فرد دارد.

    به صورت معمول، این مرحله تقریبا 1 ساعت (برای هر دندان) طول کشیده که باعث خستگی و ترس افراد می‌شود. در باور عموم، این مرحله بسیار دردناک و ترسناک است، اما تجربه‌ی دکتر محمد مهدی گرجی باعث می‌شود که یکبار برای همیشه، ترس شما از ایمپلنت از بین برود. دکتر گرجی، این مرحله از کاشت دندان را به واسطه‌ی تجربه‌ی خود، کمتر از 20 دقیقه انجام داده و تا چشم به هم بگذارید، پایه‌ی شما آماده است. پس از کاشته شدن پایه، باید یک الی دو ماه صبر نمود تا پایه به خوبی به استخوان فک متصل شود. این اتصال کامل و صحیح باعث ماندگاری و طول عمر بالای ایمپلنت شما خواهد شد.

    در مرحله‌ی بعد، نوبت به قراردادن آباتمنت می‌رسد. این مرحله نسبتا ساده بوده و می‌توانید با آرامش خیال به مطب یا دندانپزشکی مراجعه کنید. آباتمنت به صورت پیچی درون پایه فرو رفته و شما هیچگونه احساس درد یا ناراحتی‌ای نخواهید داشت. در مرحله‌ی بعد نیز روکش دندان شما ساخته شده و بر روی آباتمنت می‌نشیند. کل پروسه‌ی ایمپلنت به زمانی بین 2 الی 4 ماه نیاز داشته و پس از برای یک عمر می‌توانید با خیال راحت، از غذا خوردن خود لذت ببرید.

    نکته: در بعضی موارد، استحکام استخوان فرد کم بوده و یا ضخامت کافی را ندارد. در این موارد، دندانپزشک با استفاده از پودر استخوان، ابتدا استحکام و ضخامت آن را بهبود بخشیده و سپس پایه را درون فک قرار خواهد گرفت. برای جوش خوردن پودر استخوان به استخوان فک، باید بیین 2 الی 4 هفته منتظر ماند.

    قیمت ایمپلنت - کاشت دندان ارزان

    قیمت ایمپلنت شامل دو قسمت اصلی است. اول، مواد و ابزار استفاده شده و دوم هم تعرفه که بر مبنای تجربه و تخصص دندانپزشک مشخص می‌شود. اگرچه جنس ایمپلنت‌ها از فلز تیتانیوم است، اما اینکه پایه و آباتمنت ساخت کدام کشور و کدام شرکت باشد، نقش مهمی در قیمت آن دارد. کیفیت تاج ساخته شده توسط لابراتوار نیز یکی از عوامل اثرگذار در قیمت نهایی است. نهایتا نیز تعرفه‌ی خدمت دندانپزشک است. بنابراین، مشخص است که قیمت ارزان ایمپلنت به چه معنا است!

    قیمت ایمپلنت یک دندان

    مرکز دندانپزشکی درفام به صورت معمول از ایمپلنت‌های با کیفیت کره‌ای به نام‌های دیو (Dio) و ایمپلنتیوم (Implantum) استفاده می‌کند. یک دهه تجربه کاشت دندان به ما نشان داده که هر دو برند، عملکرد بسیار خوبی دارند. قیمت ایمپلنت یک دندان از 9.5 میلیون تومان به بالا بوده که ایمپلنت‌های سوئیسی حداقل 14 میلون تومان خواهد بود. با این حال، در صورتی که فرد تمایل به استفاده از برندهای خاص (عموما سوئیسی – اس آی سی SIC) داشته باشد، امکان انجام آن وجود داشته و صرفا مابه التفاوت قیمت ایمپلنت دریافت شده و هیچ هزینه‌ی اضافی دریافت نخواهد شد.

    قیمت ایمپلنت کامل

    هنگامیکه فقط نیاز به کاشتن یک دندان باشد، باید برای آن یک پایه درون فک قرار داد. اما هنگامیکه نیاز به کاشت تمامی دندان‌های یک فک باشد، تعداد پایه‌های استفاده شده کمتر  بوده و عموما بین 4 الی 6 پایه است. دندانپزشک با توجه به عکس CBCT استخوان فک و همچنین با تکیه بر دانش و تجربه‌ی خود، تعداد و محل قرارگیری پایه‌ها را مشخص می‌کند. بنابراین، قیمت ایمپلنت کامل تنها پس از معاینه‌ی اولیه امکان پذیر خواهد بود.

    علائم عفونت ایمپلنت

    این روش از جایگزینی دندان، بسیار مستحکم و ماندگار است. اما باید دقت کرد که در مدت زمانی که پایه هنوز سفت و محکم نشده، از خوردن غذاهای سفت خودداری نمود. استعمال دخانیات و نوشیدن نوشیدنی‌های الکلی باعث بالا رفتن احتمال پس زدن ایمپلنت توسط بدن می‌شود. بنابراین، در مدت زمان یک ماهه‌ی کاشتن پایه‌ی ایمپلنت، از استعمال دخانیات، خوردن غذاهای سفت و یا نوشیدن نوشیدنی‌های الکلی اکیدا خودداری نمایید. پس از محکم شدن پایه‌ی ایمپلنت، می‌توانید به روال روتین زندگی خود بازگذشته و به مراقبت‌های همیشگی (شامل مسواک زدن، نخ دندان و دهانشویه) از دهان خود، ادامه دهید.

    عفونت لثه

    ایمپلنت نیز همانند تمامی اقدامات پزشکی دیگر، ممکن است منجر به عفونت موضعی گردد. این عفونت‌ها عموما بی خطر بوده و با مصرف آنتی بیوتیک‌ها به سرعت رفع خواهند شد. دندانپزشک پس از انجام کاشت دندان، طی یک نسخه، داروها و دستورالعمل مصرف آن را برای تجویز کرده که با رعایت آن، اگر احیانا عفونتی در ناحیه ایجاد شود، به سرعت از بین خواهد رفت.

    سفید شدن لثه بعد از ایمپلنت

    سفید شدن لثه عموما به معنای بروز عفونت در ناحیه است. اگر این اتفاق، پس از انجام ایمپلنت رخ دهد، به این معناست که اصول بهداشتی پس از انجام کاشت دندان، رعایت نشده است. اگر پس از مراحل کشیدن دندان یا کاشت پایه، دهان با آب گرم شسته، یا نوشیدنی‌های گرم نوشیده، یا آب نمک غرغره شود ( تا 12 ساعت) و یا آنتی بیوتیک‌های تجویز شده در زمان مقرر مصرف نشود، احتمال بروز عفونت و یا سفید شدن لثه افزایش خواهد یافت. بهتر است اگر تغییر محسوسی در رنگ لثه مشاهده می‌شود، به دندانپزشک متخصص مراجعه شود.

    جلوگیری از عفونت

    برای جلوگیری از عفونت ایمپلنت، کافی است دهان خود را با آب نمک و یا دهانشویه‌ها شستشو داده و به روتین خود (یعنی مسواک زدن و کشیدن نخ دندان) ادامه دهید. توجه داشته باشید که تا 12 ساعت اول پس از کشیدن دندان و یا کاشت پایه، نباید از آب نمک استفاده کرده و یا غذاهای گرم خورد. علاوه بر آن، آنتی بیوتیک‌های تجویز شده توسط دندانپزشک را نیز راس زمان مشخص شده مصرف کرده و از خوردن غذاهای سفت خودداری نمایید. بعید است در صورت رعایت این اصول بهداشتی، ایمپلنت شما دچار عفونت شود، اما در صورت مشاهده‌ی چنین موردی می‌توانید بدون نوبت به دندانپزشکی مراجعه نمایید.

    دهانشویه مخصوص ایمپلنت

    تقریبا تمامی دهانشویه‌های تایید شده در داروخانه‌های معتبر، برای سالم نگهداشتن دهان و خصوصا دندان ایمپلنت شده هستند. با این حال، دهانشویه‌ی M1 نانوسیل علاوه بر خواص دهانشویه‌ها معمول، خاصیت از بین بردن طیف گسترده‌ای از میکروب‌ها و ویروس‌ها را داشته که می‌تواند گزینه‌ی مناسبی باشد. علاوه بر آن، این دهانشویه در از بین بردن ویروس کرونا در نواحی دهان و حلق بسیار اثرگذار بوده و به همین جهت، استفاده از آن توصیه می‌شود.

    مصرف آنتی بیوتیک بعد از کاشت دندان

    بروز عفونت در لثه و خصوصا محل کاشت پایه‌ی ایمپلنت، می‌تواند احتمال پس زده شدن آن را افزایش دهد. به همین دلیل، در مدت کاشت دندان باید توجه ویژه‌ای به حفظ سلامت دهان داشت. دندانپزشک متخصص با بررسی سلامت دهان و دندان، نسخه‌های متفاوتی را برای فرد تجویز کرده که رعایت آن الزامی است. از مصرف خودسرانه داروهای آنتی بیوتیک، جدا خودداری نموده و در صورت مشاهده‌ی عفونت، حتما به دندانپزشکی مراجعه نمایید.

    بعد از کاشت دندان تا چند روز باید آنتی بیوتیک مصرف شود؟

    طول دوره‌ی درمان و جلوگیری از عفونت در افراد مختلف متفاوت است. مدت زمان مصرف آنتی بیوتیک بسته به تشخیص دندانپزشک می‌تواند بین 3 روز تا یک هفته باشد. دندانپزشک پس از اتمام هر یک از مراحل کاشت دندان، داروها و دستورالعمل مصرف را به فرد اعلام خواهد کرد.

    مسواک مخصوص ایمپلنت

    مسواک مخصوص ایمپلنت دارای ساختار متفاوتی است. این مسواک با برس مخروطی شکل خود، به تمیز کردن فضای بین لثه و تاج دندان کاشته شده کمک کرده و مانع از باقی ماندن غذا در این ناحیه می‌شود. بنابراین، این نوع مسواک بهتر از مسواک‌های معمولی بوده و احتمال بروز عفونت و یا تحریک شدن لثه را در زیر دندان ایمپلنتی، کاهش می‌دهد. توصیه می‌شود که علاوه بر استفاده از دهانشویه و نخ دندان، از این مدل مسواک نیز برای افزایش طول عمر دندان ایمپلنت شده و خصوصا حفظ طراوت لثه در این ناحیه، استفاده شود.

    ایمپلنت در مرکز دندانپزشکی درفام

    در این مقاله سعی کردیم که شما را با تمامی نکات کاشت دندان آشنا کنیم. حالا قصد داریم تا شما را با مزایای کاشت دندان در مرکز دندانپزشکی درفام آشنا کنیم و ویژگی‌های بارز آن را بازگو کنیم.

    ایمپلنت در 20 دقیقه

    بیشترین کسانیکه قصد کاشت دندان دارند، با ترس و استرس به مراکز دندانپزشکی مراجعه می‌کنند. اگر دندانپزشک با تجربه باشد، می‌تواند فرآیند کاشت پایه‌ی ایمپلنت را سریعتر انجام دهد. این سرعت عمل و تجربه باعث می‌شود که لثه‌ی فرد کمتر تحریک شود. بنابراین، هنگامیکه بی حسی فرد از بین می‌رود، هیچگونه احساس دردی نداشته و خبری هم از ورم کردگی صورت نیست.

    دکتر محمد مهدی گرجی با بیش از 15 سال سابقه‌ی تخصصی یکی از بهترین دندانپزشک‌های تهران بوده و کاشت پایه‌ی ایمپلنت را در کمتر از 20 دقیقه انجام می‌دهد. البته همانطور که در بالا نیز بیان شد، کاشت دندان در چندین جلسه انجام گرفته که به 2 الی 4 ماه زمان نیاز دارد. اما مهمترین مرحله‌ی آن، مرحله‌ی ایجاد حفره و کاشتن پایه است. تقریبا همه‌ی مراجعان، با آرامش و لبخند از مطب خارج شده و در نوبت بعدی که تشریف می‌آورند نیز از بی درد بودن ایمپلنت خود متعجب هستند. 

    کاشت دندان در 2 قسط

    با توجه به طولانی بودن مراحل کاشت دندان، مرکز دندانپزشکی درفام در هر جلسه، فقط هزینه‌های مربوط به همان خدمات را دریافت می‌کند. این یعنی شما می‌توانید هزینه‌ی ایمپلنت خود را در 2 قسط (جلسه اول و جلسه آخر) پرداخت نمایید. بنابراین، برای پرداخت هزینه‌ی کامل ایمپلنت، فرد بین 2 الی 4 ماه زمان دارد. در این مدت نیز هیچگونه چک یا چیز دیگری دریافت نمی‌شود.

    رزرو نوبت آنلاین

    برای شروع تمامی خدمات دندانپزشکی، ابتدا نیاز است (ترجیحا به همراه عکس OPG) که برای معاینه‌ی اولیه به مطب دندانپزشکی تشریف بیاورید. معاینه‌ی اولیه کاملا رایگان بوده و دندانپزشک در روزهای یکشنبه الی پنج‌شنبه از ساعت 9 صبح الی 5 بعد از ظهر شما را ویزیت خواهد کرد. سپس پذیرش مرکز رمز مورد نیاز برای رزرو نوبت را در اختیار شما قرار داده تا بتوانید با بررسی زمان‌های موجود، بهترین وقت را برای خود رزرو کنید.

    ایمپلنت یکی از روش‌های جایگزین کردن دندان از دست رفته است. در این روش، در حفره‌ی دندان قبلی، پایه‌ای از جنس تیتانیوم قرار داده شده و سپس به کمک قطعه‌ی رابط (به نام آباتمنت)، دندان جدید به فک متصل می‌شود.

    فلزی که در ایمپلنت یا کاشت دندان از آن استفاده می‌شود، تیتانیوم است. این فلز، سازگاری زیادی با بدن انسان داشته و سیستم ایمنی بدن به آن حمله نکرده و نتیجتا به سرعت به استخوان فک جوش میخورد. از همین رو، استحکام دندان کاشته شده، بسیار بالا است.

    اگر دندانپزشک تجربه و مهارت کافی را داشته باشد، تنها دردی که فرد ممکن است احساس کند، همان درد آمپول بی حسی اولیه است. پس از بین رفتن بی حسی نیز، ممکن است فرد، درد کمی (مانند عصب کشی) را تا نهایتا یک روز آتی حس کند.

    کاشت دندان یکی از مدرن ترین روش های جایگزینی دندان از دست رفته است. از مزایای این روش می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

    • جلوگیری از تحلیل استخوان فک
    • تطابق رنگی دندان جدید با دندان های قدیمی
    • لذت بردن از غذا (حتی غذاهای نسبتا سفت)
    • جلوگیری از تغییر فرم دهان
    • عدم تغییر در گفتار
    • عدم ایجاد عفونت
    • ماندگاری بالا

    خیر. ایمپلنت یک قطعه‌ی تیتانیومی است که در صورت کاشت صحیح، طول عمر بسیار بالایی دارد. در صورتی که دندانپزشک تجربه‌ی کافی نداشته باشد و یا فرد شرایط خاصی داشته باشد (از جمله پوکی استخوان و یا استعمال دخانیات و ...)، احتمال از جا درآمدن ایمپلنت وجود دارد.

    اگر از جا درآمدن پایه‌ی ایمپلنت به دلیل بیماری فرد (پوکی استخوان و ...) نباشد، مجددا می‌توان پایه را درون استخوان فک جاگذاری نمود. در صورتیکه موفق نبودن کاشت دندان به دلیل بیماری باشد، امکان انجام مجدد کاشت دندان وجود نداشته و یا احتمال موفقیت آمیز بودن آن کم خواهد بود.

    ایمپلنت فوری بیشتر جنبه تبلیغاتی داشته و مفهوم جداگانه ای از ایمپلنت مرسوم ندارد. برای جوش خوردن پایه‌ی ایمپلنت به استخوان فک، حتما باید بین یک تا دو ماه صبر کرد. در غیر این صورت، نه تنها پایه از جای خود درآمده، بلکه به استخوان فک نیز لطمه وارد خواهد کرد.

    تعیین زمان کاشت پایه، بستگی به شرایط استخوان فک دارد. دندانپزشک با بررسی استحکام و ضخامت استخوان فک، ممکن است در همان جلسه‌ی کشیدن دندان، پایه را درون حفره‌ی ایجاد شده قرار دهد. البته توصیه می‌شود که به دلیل جلوگیری از عفونت لثه، کاشت پایه یک الی دو هفته بعد از کشیدن دندان انجام بگیرد.

    خیر. این درمان کاملا با سیستم بدن سازگاری داشته و هیچگونه عوارض جانبی ندارد. البته اگر دندانپزشک مهارت و تجربه‌ی کافی نداشته باشد، ممکن است با صدمه زدن به عصب فک و یا ورود به حفره‌های سینوسی، باعث ایجاد عفونت شود. بنابراین، در صورت تخصص دندانپزشک، ایمپلنت هیچگونه عوارضی نخواهد داشت.

    در موارد نسبتا نادر، پس از جاگذاری پایه‌ی ایمپلنت فرد دچار تورم در صورت شده که ممکن است تا 3 روز نیز ادامه پیدا کند. دلیل اصلی این تورم، اعمال فشار بیش از اندازه به استخوان فک و طولانی شدن پروسه‌ی کاشت است. در صورتیکه دندانپزشک به اندازه‌ی کافی مهارت و تجربه داشته باشد، احتمال تورم صورت بسیار کم خواهد بود. 

    بیشترین دلیل سردرد پس از ایمپلنت دندان، استرس و ترس بوده که در زمانی کمتر از یک روز از بین خواهد رفت. در صورتیکه به دندانپزشک خود اعتماد داشته باشید و بدون ترس کار خود را انجام دهید، دلیلی برای سردرد وجود نخواهد داشت. در صورتیکه سردرد شما بیش از 1 روز طول کشید، احتمال عفونت وجود داشته که توصیه میشود به دندانپزشک خود مراجعه کنید.

    یک جلسه برای کشیدن دندان پوسیده، یک الی دو هفته فاصله، کاشت پایه‌ی ایمپلنت، یک الی دو ماه فاصله و قرار دادن آباتمنت و تاج دندان. در کل، کاشت دندان بین 2 الی 4 ماه زمان برده که در 2 الی 3 جلسه انجام می شود. در صورتیکه استخوان فک، استحکام و یا ضخامت کافی را نداشته باشد، باید از پودر استخوان استفاده نمود که در این صورت، بین 2 الی 4 هفته به پروسه کاشت دندان اضافه خواهد شد.

    قیمت هر واحد ایمپلنت بسته به موقعیت قرار گیری آن و همچنین برند مورد استفاده، از 9.5 میلیون تومان به بالا است.

    بله. انجام ایمپلنت برای تک تک دندان ها امکان پذیر بوده و حتی می توان با استفاده از 4 الی 6 پایه، تمامی دندان‌ها را همزمان ایمپلنت نمود.

    فارغ از خدمت دندانپزشکی، دلیل اصلی سفید شدن لثه وجود عفونت است. در صورتیکه پس از انجام ایمپلنت لثه سفید شود، بهتر است به دندانپزشک مراجعه شود.

    برای افزایش طول عمر لثه و دندان کاشته شده، استفاده روزانه از مسواک مخصوص ایمپلنت، کشیدن نخ دندان و همچنین شستن دهان با آب نمک و یا دهانشویه‌ها توصیه میشود.

    3 دیدگاه دربارهٔ «ایمپلنت در 20 دقیقه ❤️ ایمپلنت را با آرامش خیال انجام دهید»

    1. Avatar

      با سلام
      کار ترمیم ، عصب کشی برای همسرم و همچنین ایمپلنت برای خودم توسط دکتر گرجی عزیز انجام شد.
      بسیار عالی و دقیق
      بی نهایت سپاسگزارم از تیم پزشکی و همکاران محترم این کلینیک.
      * قاسمی *

    2. Avatar
      اکرم محمدی

      با سلام
      من محتشم هستم دکتر صادق آبادی کار عصب کشی و ترمیم یکی از دندان های خودمرا و دکتر گرجی نیز کار نصب پایه ایمپلنت خانمم را انجام دادند که به نظر اینجانب هر دو نفر کارشان را خوب و استادانه انجام دادند.
      برای دکتر گرجی و دکتر صادق آبادی و همچنین آقای کامجو و قدس موفقیت بیشتر و سلامتی آرزو میکنم.

      1. مرکز دندانپزشکی درفام
        مرکز دندانپزشکی درفام

        جناب محتشم عزیز
        از اینکه توانسته‌ایم رضایت شما را جلب کنیم، بی نهایت خرسندیم.
        مرکز دندانپزشکی درفام

    دیدگاه‌ خود را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    اسکرول به بالا